Aurora Terjesdatter Sørsveen vinner av Ungdomsprisen 2010

Jeg kommer nok aldri til å glemme den dagen jeg sto på torget i Kirkenes en augustdag i 2010 og plutselig hørte navnet mitt fra scenen – vinner av Ungdomsprisen. Jeg er fortsatt i dag som for ti år siden,stolt og ydmyk over å ha mottatt prisen. Prisen var med på å gi meg selvtillit og tro på at det å holde på med jazz i ung alder i tillegg til å bo i en liten by i nord gikk an. Den har også vært betydningsfull i den forstand at jeg atter en gang opplevde hvor romslig musikk og kulturmiljøet i Kirkenes var, og fortsatt er.Med plass til alle slags musikalske og kulturelle utrykk. 

En av de største opplevelsene jeg har hatt etter jeg mottok prisen må nok være da koret jeg sang i her i Trondheim, Cantus, spilte inn musikk til Disneyfimen Frozen i 2013. Når filmen kom ut fikk koret mye oppmerksomhet både nasjonalt, men også internasjonalt. Vi dro blant annet på turnè til USA og Canada der vi følte oss litt som store stjerner.

Samme høst som jeg fikk prisen startet jeg på Toneheim folkehøyskole der jeg skulle studere Jazzsang det påfølgende året. Pengene jeg fikk med prisen kom godt med, blant annet til mikrofon, noter og MANGE jazzkonserter i Oslo.

 

Send inn ditt forslag for Ungdomsprisen 2020 til ribago@online.no 

Del med dine venner: Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email