KDFIN2019

KIRKKONIEMI-PÄIVÄT 2019

31 heinäkuuta – 4 elokuuta

(Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia)

Keskiviikko 31 heinäkuuta:

Kl. 16.00-18.00: Vaalikeskustelu jossa teemana «Millä me elämme?» Järjestäjinä NHO (Elinkeinoelämän pääorganisaatio), LO (Norjan ammattiyhdistysliike), Kirkenes Næringshage (Kirkkoniemen elinkeinoelämän klusteri og Kirkenesdagene (Kirkkoniemi-päivät), työväentalolla Kirkkoniemessä.

 

Kl. 17.00: Historiavaellus Elvenesillä.Kokouspaikka: Bøkfjordsillan lopussa.Teema: Elvenesin sahalaitoksen historia, Knut Kristoffersen Etelä -Varangin historiayhdistykseltä.Ensimmäisen retken jälkeen on toinen opastettu kävely «Norja sen kapeimmalla kohdalla», samasta paikasta.Järjestäjä: Kansallinen kansanterveysjärjestö, Elvenesin terveysseura.

 

Kl. 21.00: Konsertti:Sol Heilo avaa Kirkkoniemi-päivät 2019 Ofelas Arenalla. Järjestäjät: Ofelas og Kirkenesdagene. Ovet avataan kl. 20.00.
CC: 350,-.  Liput  https://ebillett.no/ofelas

 

 

Torstai 1 elokuuta:

Kl 10.00: Kojut ja kaupat ovat auki.

 

Kl. 10.30: Lounaskonsertti Kirkkoniemen kirkossa, urkumusiikkia soittaa Alla Sukhomlina.

 

Kl. 10.00-17.00: Tekstiiliperspektiivit-näyttely, Terminal B kävelykadulla. Näyttelyssä on esillä venäläisten, pohjoismaisten ja saamelaisten taiteilijoiden ainutlaatuiset lähestymistavat tarinoihin neulan, langan ja tekstiilimateriaalien kautta. Ilmaisujensa kautta taiteilijat välittävät erilaisia näkökulmia ja tarinoita yhteiskunnan, elämän, elämäntavan ja perinteiden suhteen pohjoisessa.

 

Kl. 11.00-15.00: Lasten työpaja – kirjontaa. Terminal B kävelykadulla.Tule ja kirjo isolle liinalle.

 

Kl. 11.00-15.00: Toimintaa pienimmille AMFI Kirkens-kauppakeskuksessa. Kasvomaalausta,  Oskar ja Amfelia tulevat tervehtimään perheen pienimmät kl. 12.00 Lego Ninjago Loyd vierailee kl. 14.00. Tule myös käymään festivaaliteltassa kauppakeskuksen ulkopuolella.

 

Kl. 12.00: Kaupunginjohtaja Rune Rafaelsen avaa virallisesti Kirkkoniemi-päivät kävelykadulla.

 

Kl. 11.00-16.00: Kirkkoniemenkaupunkisuunnittelu: Miten haluat kaupungin olevan? Etelä-Varangin kunta yhteistyössä Norjan tieliikennehallinnon ja Trygg Trafikkin(Turvallinen liikenne) kanssa ovat edustettuna kävelykadulla (vanha apteekki / Pasvikturist). Kirkkoniemi on kaupunki sekä vierailijoillemme että asukkaille riippumatta siitä, missä päin kuntaa asut. Mielestämme on tärkeää, että annat meille palautetta nyt, kun kaupunkisuunnitelmaa valmistellaan. Mitkä tiet ja pikareitit käytät päästääkseen töihin/kouluun? Miten voimme tehdä Kirkkoniemestä turvallisemman? Miten pysäköintiratkaisut toimivat keskustassa? Onko tilaa jalankulkijoille ja pyöräilijøille? Mitä mielestæsi ovat kaupungin vihreät alueet? Muita asioita, joihin meidän pitäisi kiinnittää huomiota? Norjan tieliikennehallinto toivoo, että yleisö haluaa kokeilla Veltepetteriä testataakseen, miltä tuntuu kun auto kääntyy katolle. Poliisi on myös läsnä poliisiauto Nillen kanssa, jolla lapset voivat saada koeajon. Kerro mielipiteesi siitä, missä Kirkkoniemen keskustassa on vähiten liikenneturvallisuutta – osallistu 5000 euron suuruisen polkupyörälahjakortin arvontaan. On myös monia muita palkintoja sekä nuorille että vanhoille.

 

Kl. 13.00: Tie Vuoremijoelle –Kuningas Oscar II -kappeli. Kuninkaan Oscar II- kappelin 150-vuotisjuhlan yhteydessä meillä on ilo kutsua teidät näyttelyn avajaisiin seurakuntatoimistolla Storgata 6. Näyttelyssä on esillä Dagfinn Gjerden  30 graafista kuvaa. Kansanmusiikkia soittaa Hilja Pedersen ja Anna Lankinen. Avajaispuheet pitää kirkkoherra Wenche Jessen Dervola ja taiteilija Dagfinn Gjerde. Virvokkeita. Tervetuloa! Näyttelyyn voi tutustua 1.8.19-30.8.19, toimiston aukioloaikana maanantaista perjantaihin klo. 10-14.

 

Kl. 13.00: Makkarasyöntikilpailu Kirkkoniemen AMFI ostoskeksuksessa! Oletko kaupungin nopein makkaransyöjä? Viisi henkilöä kilpailee syömällä niin monta makkaraa kuin mahdollista 5 minuutissa. Kuka voittaa? Palkinto: Lahjakortti 1000, -. Ilmoittautuminen: AMFI Kirkenes Facebook-sivulla.

 

Kl. 13.00: «Gruppa Krovi» soittaa venäläistä rokkia kävelykadulla.

 

Kl. 17.00: Näyttelyn avajaiset:Vegard Ulvangin palkintokokoelma on esillä Grenselandmuseolla.

 

Kl. 19.00-01.00: Ritz teltta auki. Paikalliset bändit soittavat yli 20 tuntia musiikkia Kirkkoniemi-päivien aikana. Päivälippu 200,- viikonloppulippu 500,- lipunmyynti https://ebillett.no/ribago
Ilmaiset konsertit ennen kl. 19.00

 

Kl. 20.00: Pål Riise «På ære og sånn vittighet» -show (Norjaksi) ja Phat Mollys konsertti.

Viime vuosina on Pål Riise todella osoittautunut yhdeksi tunnetuimmista humoristeista pohjoisimmasta läänistämme. Hän edustaa pohjois-norjalaista huumoria parhaimmillaan. Huumori on selkeästi mausteinen, suora ja mielettömän naurettava!

Phat Mollys soittaa perinteistä irlantilaista rockmusiikkia. Ohjelmisto koostuu kappaleista sellaisilta yhtyeiltä kuten The Dubliners, The Pogues, Dropkick Murphys, Flogging Molly ja useilta muilta irlantilaisilta yhtyeiltä. Me luomme tunnelmaa!
Paikka: Ofelas Arena. CC 350,-  Lipunmyynti: https://ebillett.no/ofelas
Ovet avataan kl. 19.00

 

Perjantai 2 elokuuta:

Kl. 10.00-14.00: Tie Vuoremijoelle –Kuningas Oscar II – kappeli. Näyttely jossa voi ihailla Dagfinn Gjerden 30 graafista kuvaa. Taiteilja on paikan päällä kl. 12-14. Näyttelyyn voi tutustua 1.8.19-30.8.19, seurakuntatoimiston aukioloaikana maanantaista perjantaihin klo. 10-14. Näyttely järjestetään Kuninkaan Oscar II- kappelin 150-vuotisjuhlan yhteydessä. Storgata 6.

 

Kl 10.00: Kojut ja kaupat ovat auki.

 

Kl. 10.30: Lounaskonsertti Kirkkoniemen kirkossa Anna Lankinen(poikkihuilu) ja Hilja Pedersen(viulu) soittavat kansanmusiikkia.

 

Kl. 10.00-17.00: Tekstiiliperspektiivit-näyttely, Terminal B kävelykadulla. Näyttelyssä on esillä venäläisten, pohjoismaisten ja saamelaisten taiteilijoiden ainutlaatuiset lähestymistavat tarinoihin neulan, langan ja tekstiilimateriaalien kautta. Ilmaisujensa kautta taiteilijat välittävät erilaisia näkökulmia ja tarinoita yhteiskunnan, elämän, elämäntavan ja perinteiden suhteen pohjoisessa.

 

Kl. 11.00-15.00: Lasten työpaja – batiikki. Terminal B kävelykadulla.Ota mukaan oma valkoinen T-paita ja tee siitä värikäs batiikki T-paita.

 

Kl. 11.00-15.00: Toimintaa pienimmille AMFI Kirkens-kauppakeskuksessa. Kasvomaalausta,  Oskar ja Amfelia tulevat tervehtimään perheen pienimmät kl. 12.00 Lego Ninjago Loyd vierailee kl. 14.00. Tule myös käymään festivaaliteltassa kauppakeskuksen ulkopuolella.

Kl. 12.00 Anna Lankinen(poikkihuilu) og Hilja Pedersen(viulu) soittavat kansanmusiikkia kävelykadulla.

 

Kl. 12.00-17.00: Kirjatori kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Järjestäjinä Grenselandmuseo ja Etelä-Varangin historiaseura.

 

Kl. 11.00-16.00: Kirkkoniemenkaupunkisuunnittelu: Miten haluat kaupungin olevan? Etelä-Varangin kunta yhteistyössä Norjan tieliikennehallinnon ja Trygg Trafikkin(Turvallinen liikenne) kanssa ovat edustettuna kävelykadulla (vanha apteekki / Pasvikturist). Kirkkoniemi on kaupunki sekä vierailijoillemme että asukkaille riippumatta siitä, missä päin kuntaa asut. Mielestämme on tärkeää, että annat meille palautetta nyt, kun kaupunkisuunnitelmaa valmistellaan. Mitkä tiet ja pikareitit käytät päästääkseen töihin/kouluun? Miten voimme tehdä Kirkkoniemestä turvallisemman? Miten pysäköintiratkaisut toimivat keskustassa? Onko tilaa jalankulkijoille ja pyöräilijøille? Mitä mielestæsi ovat kaupungin vihreät alueet? Muita asioita, joihin meidän pitäisi kiinnittää huomiota? Norjan tieliikennehallinto toivoo, että yleisö haluaa kokeilla Veltepetteriä testataakseen, miltä tuntuu kun auto kääntyy katolle. Poliisi on myös läsnä poliisiauto Nillen kanssa, jolla lapset voivat saada koeajon. Kerro mielipiteesi siitä, missä Kirkkoniemen keskustassa on vähiten liikenneturvallisuutta – osallistu 5000 euron suuruisen polkupyörälahjakortin arvontaan. On myös monia muita palkintoja sekä nuorille että vanhoille.

 

Kl. 13.00: Malmen tanssiryhmä tanssii kävelykadulla.

 

Kl. 13.00: Kakunsyöntikilpailu Kirkkoniemen AMFI ostoskeksuksessa! Oletko kaupungin nopein kakunsyöjä? Viisi henkilöä kilpailee syömällä kermakakku nopeiten. Kolottaako makeahammasta? Ilmoittaudu mukaan! Palkinto: Lahjakortti 1000, -. Ilmoittautuminen: AMFI Kirkenes Facebook-sivulla.

 

Kl. 13.30: Kirjaston kolmannessa kerroksessa (norjaksi): Gry Andreassenin lounasesitelmä: «Ellisif Wessel – lääkärin vaimo, valokuvaaja ja taistelija ammattiliiton puolesta».

 

Kl. 14.00: Speakers’ Corner kävelykadulla. Kuka tahansa voi ilmoittautumatta tulla puhumaan vapaasti mikrofoniin mistä tahansa aiheesta mikä koskee ja kiinnostaa Etelä-Varangin väestöä.

 

Kl. 15.00-01.00: Ritz teltta auki. Paikalliset bändit soittavat yli 20 tuntia musiikkia Kirkkoniemi-päivien aikana. Päivälippu 200,- viikonloppulippu 500,- lipunmyynti https://ebillett.no/ribago
Ilmaiset konsertit ennen kl. 19.00

 

Kl. 18.00-19.00: Kaksi matkaa Siperiaan. Taiteilija Solveig Ovanger kertoo (norjaksi) isoisänsä isän dramaattisesta matkasta Siperiaan vuonna 1885 ja omasta matkasta 135 vuotta myöhemmin. Matka on ollut inspiraatio kalanahkojen käytölle omassa taiteellisuudessaan. Terminal B, kävelykadulla.

 

Kl. 20.00: Pål Riise «På ære og sånn vittighet» -show (Norjaksi) ja 90-luvun DJ-party!

Viime vuosina on Pål Riise todella osoittautunut yhdeksi tunnetuimmista humoristeista pohjoisimmasta läänistämme. Hän edustaa pohjois-norjalaista huumoria parhaimmillaan. Huumori on selkeästi mausteinen, suora ja mielettömän naurettava!
Paikka: Ofelas Arena. CC 350,-  Lipunmyynti: https://ebillett.no/ofelas

Ovet avataan kl. 19.00

 

Kl. 23.00-02.30: Music of the Millenium disko Ritz-yökerhossa.Me palaamme ajassa taaksepäin Milleniumiin. Dj Stian Labahå soittaa hitteja 2000-luvun alusta tähän päivään.
Ovet avataan kl. 23.00. CC: 150,- ID: 18år.
Liput ennakkoon: www.ebillett.no/Ribago

 

Lauantai 3 elokuuta:

Kl. 10.00: Kojut ja kaupat ovat auki.

 

Kl. 10.30: Lounaskonsertti Kirkkoniemen kirkossa, Alla Sukhomlina soittaa urkumusiikkia.

 

Kl. 10.00-15.00: Tekstiiliperspektiivit-näyttely, Terminal B kävelykadulla. Näyttelyssä on esillä venäläisten, pohjoismaisten ja saamelaisten taiteilijoiden ainutlaatuiset lähestymistavat tarinoihin neulan, langan ja tekstiilimateriaalien kautta. Ilmaisujensa kautta taiteilijat välittävät erilaisia näkökulmia ja tarinoita yhteiskunnan, elämän, elämäntavan ja perinteiden suhteen pohjoisessa.

 

Kl. 11.00-13.00: Tie Vuoremijoelle –Kuningas Oscar II – kappeli. Näyttely jossa voi ihailla Dagfinn Gjerden 30 graafista kuvaa. Taiteilja on paikan päällä. Näyttelyyn voi tutustua 1.8.19-30.8.19, seurakuntatoimiston aukioloaikana maanantaista perjantaihin klo. 10-14. Näyttely järjestetään Kuninkaan Oscar II- kappelin 150-vuotisjuhlan yhteydessä. Storgata 6.

 

Kl. 11.00-14.00: Kirjatori kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Järjestäjinä Grenselandmuseo ja Etelä-Varangin historiaseura.

 

Kl. 11.00-14.00: Lentopalloturnaus paviljonkipuistossa Scandic-hotellin takana.

 

Kl. 11.00-15.00: Lasten työpaja Terminal B kävelykadulla. Opettele ompelemaan pehmolelu.

 

Kl. 11.00-15.00: Toimintaa pienimmille AMFI Kirkens-kauppakeskuksessa. Kasvomaalausta,  Oskar ja Amfelia tulevat tervehtimään perheen pienimmät kl. 12.00 Lego Ninjago Loyd vierailee kl. 14.00. Tule myös käymään festivaaliteltassa kauppakeskuksen ulkopuolella.

 

Kl. 12.00: Nuorisopalkinto, palkinto kunnan uusimmalle perustetulle elinkeinolle ja Rallarpalkinnon jako kävelykadulla.

 

Kl.12.30: Balalaikkaorkesteri Kalinka Helsingistä soittaa kävelykadulla.

 

Kl. 13.00: Trio Belleville Helsingistä soittaa Saunalla kaupungin torilla.

 

Kl. 14.00: Dr. Wessel-bändin akustinen konserttikirjaston ensimmäisessä kerroksessa, sisäänpääsymaksu kr. 100,-

 

Kl. 14.00: Opastettu bussikierros Vuoremijoelle Kuningas Oscar II kappeliin. Oppaana Sigbjørn Sildnes. Ilmoittautuminen viimeistään 2. elokuuta Pasvikturist matkatoimistolle. Aikuiset: 150 kr, lapset 3-14 vuotiaat: 75 kr. Retken kesto 4 tuntia. Retki järjestetään Kuninkaan Oscar II- kappelin 150-vuotisjuhlan yhteydessä.

 

Kl. 14.00: Speakers’ Corner kävelykadulla. Kuka tahansa voi ilmoittautumatta tulla puhumaan vapaasti mikrofoniin mistä tahansa aiheesta mikä koskee ja kiinnostaa Etelä-Varangin väestöä.

 

Kl. 15.00-01.00: Ritz teltta auki. Paikalliset bändit soittavat yli 20 tuntia musiikkia Kirkkoniemi-päivien aikana. Päivälippu 200,- viikonloppulippu 500,- lipunmyynti https://ebillett.no/ribago Ilmaiset konsertit ennen kl. 19.00

 

Kl. 15.05: Saunan voittaja ilmoitetaan keskellä kävelykatua (Etelä-Varangin Norja-Suomi-seura).

 

Kl. 17.00: Balalaikkaorkesteri Kalinkan konsertti Grenselandmuseolla. CC. 150,- (Käteinen tai Vipps ovelta kl. 16.30 alkaen)

 

Kl. 18.00: BASEN-nuorisokerho järjestää koko yön kestävän «LAN»-tapahtuman lauantaista 3. sunnuntaihin 4. elokuuta.13–18-vuotiaat nuoret tapaavat pelatakseen toisiaan vastaan tietokoneilla.
Rekisteröintivaatimukset: rekisteröityneiden ja huoltajien yhteystiedot (nimi ja matkapuhelinnumero).Tuo omat pelivarusteesi, kuten PC-näyttö, tietokone tai PlayStation ja Xbox.Rekisteröinti lähetetään: Tobias Borten Mikkola, matkapuhelin: 92345586 sähköposti: tmikkols@gmail.com

 

Kl. 22.00: The NAME of the GAME- kunnianosoitus ABBAn fantastiselle musiikille. Annelise Sneve Steinbakk ja Wenche Riise. Heidän jälkeen ilta päättyy DJ Mortensenin tahdittamalla tanssimusiikilla. sulkee Ofelas Arena. CC: 250,- Lipunmyynti https://ebillett.no/ofelas

 

Kl. 23.00-02.30: Disko DJ Stian Labahån tahdittamana
Ovet avataan kl. 23.00. CC: 150,- Ikäraja:18år.
Liput osoitteesta: www.ebillett.no/Ribago

 

Sunnuntai 4 elokuuta:

Kl. 18.00:Historia- ja musiikki-ilta Grense Jakobselvissä (Vuoremijoella). Musiikista vastaa Scene Finnmark. Liput: 200,-

https://sor-varangermenighet.ticketco.events/no/nb/e/kongoscariiskapell

Konsertti järjestetään Kuninkaan Oscar II- kappelin 150-vuotisjuhlan yhteydessä.

 

Katso myös lisätietoja: www.kirkenesdagene.no

Tai Facebook: Kirkenesdagene AS

 

Del med dine venner: Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email