Vinneren av nyetablerer prisen 2023

På vegne av Sør-Varanger Utvikling og Kirkenesdagene har jeg den glede av å dele ut årets nyetablerer pris. Prisen er en del av vår merkevare ICE hvor vi jobber med å fremme og legge til rette for entreprenørskap og innovasjon i regionen vår. Prisen ble opprettet for å løfte fram nyetablerere og vise at Sør-Varanger er en plass der en kan skape sin egen arbeidsplass og muligheter for seg selv og andre. Vinneren mottar, i tillegg til heder og ære, 10.000, – til videreutvikling av bedriften sin.

 

Kriterier for nyetablerer prisen er som følger:

  • Bedriften må være registrert i Sør-Varanger
  • Bedriften må ha minst et års drift, og kan ikke være eldre enn 5 år per august det året prisen deles ut.
  • Bedriften må være et privat selskap, og må kunne vise til etablert omsetning.
  • Bedriften må ha potensial for økt verdiskapning og flere arbeidsplasser.
  • Gründeren(e) må fremstå som et positivt forbilde som bidrar til at flere realiserer sine idéer.
  • Gründeren(e) bak bedriften må være med på å fremsnakke Sær-Varanger som en fin plass å bo, leve, skape og drive egen bedrift.

Tidligere vinnere er: Gamnes og Bror AS, Barents Byggconsult AS, Barents Metal og Sveis AS og Bugøynes Fiskeriservice AS.

I år var det to nominerte. Om årets vinner sier juryen:

Selskapet tilfører ny kompetanse, som er høyt etterspurt til Sør-Varanger og Øst-Finnmark. I løpet av det drøye året selskapet har vært i drift, har det fått godt fotfeste i regionen og bidrar til å øke aktiviteten i en svært viktig bransje fir framtidens Øst-Finnmark. Selskapet er med på å øke interessen for en svært viktig næring og er gjennom sin virksomhet med på å legge til rette for at andre kan realisere sine idéer og drømmer. Selskapets gründer og leder har lang erfaring og en brennende interesse for bransjen, som kommer til syne i kvaliteten på arbeidet som leveres.

Årets vinner har allerede en positiv avkastning og vurderer å ansette flere personer for å tilfredsstille etterspørselen etter sine tjenester. Dette viser en entreprenørs som ikke er redd for å satse på seg selv, sine idéer og regionen vår.

Årets nyetablerer pris går i 2023 til Solhaug Maritim ved gründer Stephan Solhaug. Gratulerer!

Del med dine venner: Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email