Partisanjakt i Pasvikskogene

Søndag 5/8 inviterer Sør-Varanger Historielag til historisk skattejakt i Pasvikdalen i samarbeid med Sør-Varanger turlag. Planen er å gå i Sameti-området for å se etter noen av Osvald Harjos gjemmesteder. Harjo opererte under krigen som partisan, dvs agent i Sovjetunionens etterretningstjeneste, og Harjos gruppe benyttet seg av en rekke oppholdssteder i Pasvik. Et av stedene ved Sameti ble funnet i fjor av Trond Michelsen og Harald G. Sunde som begge vil delta på denne turen. De to fant imidlertid ikke depotet med utstyr som skulle være like i nærheten.

Målet for turen er å danne en manngard i det aktuelle området slik at vi kanskje kan klare å finne dette depotet. «Vi trenger ca 20 personer som kan stille opp og være med på et slikt søk» forteller de to, som lover aktiv historisk guiding i løpet av turen.

Turen vil starte ved Sameti og vi må først gå ca 3 km vestover før søket starter. Etter søket må vi gå tilbake. Okselva må passeres, slik at godt fottøy anbefales. Myggmiddel likeså.

De som vil delta stiller ved Pumpehuset i Kirkenes søndag 5/8 kl 10. Vi stopper også ved Svanvik kl 1045 og tar med de som vil være med herfra. Ta med mat, drikke og kamera.

Kontaktperson: Harald G. Sunde, tlf 90831337

Del med dine venner: Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email